woensdag 14 mei 2014

Snel, sneller, snelst

Hoe verkoop je suikerklontjes? Deze vraag zou je aan de makers van Dextro Energy kunnen stellen, want zij hebben een wel heel bijzondere aanpak. Dextro Energy, de rechthoekige, platte suikerschijfjes ooit bedoeld voor sporters, worden in een nieuwe campagne van de producent vergeleken met een banaan als het gaat om snelle suikers. 

De banaan staat bekend om zijn ‘snelle energie’: zijn acute energietoevoer voor sporters. Maar Dextro Energy is echter nog sneller dan de banaan, zo stellen de makers. Technisch gezien hebben ze natuurlijk gelijk. Dextro Energy bestaat enkel uit dextrose. Deze enkelvoudige suiker wordt van alle soorten suiker het snelst opgenomen in je bloed, en geeft dus het snelste energie. De banaan bevat verschillende suikers (40% dextrose, 40% fructose en 20% sucrose) en geeft daarmee minder snel energie dan puur dextrose, al zal het verschil in tijd miniem zijn. Banaan staat ook niet bekend als het fruit dat zoveel nutriĆ«nten bevat, maar is toch een bron van vezels, vitamines en mineralen.


Het enige echte voordeel dat ik me kan bedenken dat de platte suikerklontjes hebben tegenover een banaan, is dat het makkelijker mee te nemen is, niet bederft en niet platgedrukt wordt in je sportkleding of sporttas. Gebruiksgemak, dat is dan ook waar de producent van Dextro Energy zich op zou moeten richten, in plaats van het uitvergroten van een miniem verschil in energieopname. Goed voorbereid, altijd wat extra energy bij de hand.

Dit artikel verscheen eerder op foodforfood.info

Geen opmerkingen:

Een reactie posten